
Frisk fra diabetes 2 med carnivore
Diabetes type 2 er ikke en skjebne du må akseptere – det er en metabolsk katastrofe skapt av moderne kosthold. Det er ikke et mysterium, og det er definitivt ikke en mangel på metformin.
Det er en overflod av sukker, prosessert fabrikkmat, og en desperat avhengighet av karbohydrater som holder folk fanget i en ond sirkel av insulinresistens, vektøkning og betennelser.
Løsningen? Kutt ut fabrikkmaten og alle de helt unødvendige karbohydratene. Spis kjøtt, sjømat, fugl, egg og masse fett. Gir du kroppen ekte mat, så fikser den seg selv!
Kroppen er nemlig en organisme som intenst ønsker å leve, ønsker å være frisk, så hvis vi klarer å spille på lag, så er veldig mange av våre moderne helseproblemer løst.
Men før du leser videre er det viktig å fremheve at dersom du går på medisiner for diabetes 2, så bør du snakke med legen din om hvordan du kan trappe ned på disse etter hvert som kroppen styrer blodsukkeret og insulinproduksjonen selv.
Disse medisinene blir nemlig veldig fort helt unødvendige, noen ganger etter bare noen få dager, noen ganger noen uker.
Når alt stabiliseres naturlig gjennom kostholdet, er det viktig å ikke tulle videre med kjemiske manipulasjoner fra medikamenter. Det er ikke bare unødvendig etter hvert som du blir friskere – det kan til og med gjøre deg veldig syk hvis blodsukkeret blir for lavt. Har du en blodsukkermåler, så kan du enkelt følge med på dette selv.
Hva skjer med kroppen når du går carnivore?
Når du fjerner karbohydrater fullstendig, og lever på et strengt animalsk kosthold, skjer flere ting samtidig, som alle er med på å gi kroppen sjansen til å reversere den helt unødvendige diabetes type 2:
Insulin-nivåene stuper
Diabetes type 2 handler i bunn og grunn om insulinresistens – cellene dine er rett og slett lei av kostholdet ditt, nå orker de ikke mer av alle disse karbohydratene du putter i kakehullet ditt, og bukspyttkjertelen pumper tappert ut enda mer insulin i et håpløst forsøk på å tvinge sukkeret inn i cellene dine – for ut av blodet MÅ det, for blodet er bokstavelig talt giftig for deg hver gang du spiser karbohydrater. Dette er helt ukontroversielt, og et faktum. Sukkeret må vekk.
Dette høye insulinnivået er roten til alt vondt, men måles merkelig nok ikke på en vanlig årlig sjekk. Visste du at du kan ha gående et sånt insulinproblem i flere tiår før legens typiske blodsukkertest slår ut?
Når du så spiser carnivore, eller et annet lavkarbokosthold, forsvinner drivstoffet for denne prosessen: sukker og karbohydrater. Kroppen slipper å slåss med skyhøyt insulin, blodet ditt er ikke lenger giftig på grunn av alt sukkeret, og alle cellene kan endelig begynne å fungere normalt igjen.
Dette kalles «homeostase», og er kroppens favotittilstand – en tilstand av balanse, på en måte en tilstand av «ingenting». Endelig kan kroppen gjøre på andre ting, som vedlikehold, fornyelse, oppbygging, og ikke minst destruksjon av syke celler og parasitter og mikrober. Kroppen bryter nemlig ideellt sett ned gamle eller syke celler, og bygger dem opp igjen på ny.
Mangelen på disse prosessene heter aldring, og de kan hete sykdom. For kroppen er en fantastisk selvreparasjonsmaskin hvis du bare gir den sjansen, freden, tiden, roen – og byggesteinene.
Dr. Ben Bikman, en av verdens fremste forskere på insulinresistens, har i årevis forklart at diabetes type 2 er en sykdom drevet av kronisk forhøyet insulin, ikke bare høyt blodsukker. Han påpeker at selv folk med «normalt» blodsukker ofte har katastrofalt høyt insulin. Det tar fremdeles årevis å «endelig» få diagnosen diabetes hos legen, men du er virkelig på vei til å ødelegge mye for deg og kroppen din allerede før den tradisjonelle alarmen går på legekontoret.
Bikmans forskning viser at det mest effektive verktøyet for å redusere insulin, er et kosthold uten karbohydrater, rikt på animalsk fett og protein. Og som han sier; selv om han kan ha glede av å ta seg en iskrem med barna sine, så er han klar over hva som er skadelig: Karbohydrater.
Blodsukkeret stabiliserer seg
Uten karbohydrater i kosten slutter kroppen å svinge mellom skyhøyt blodsukker og insulin-krasj. I stedet blir energinivåene stabile, uten humørsvingninger, sultkramper eller panikksult.
Det er viktig å forstå at blodet vårt er direkte farlig for oss når det er for mye sukker i det. Egentlig skal det bare være en ørliten teskje i hele blodet vårt, mens en enkelt liten brødskive inneholder to teskjeer sukker (enda de smaker salt!), og begynner å omdannes til sukker allerede i kontakt med spyttet vårt. Og dette er før vi har tatt på syltetøy.
Plutselig har vi da tre teskjeer sukker i blodet, bare av en liten skive. Hva med et glass appelsinjuice? Som har like mye sukker som Coca Cola?
Spiser man i stedet 2 egg og noen gode snaier bacon, så rører ikke blodsukkeret seg i det hele tatt. Og det er her magien oppstår med en carnivorediett. I den grad vi trenger ørlite glukose, og et jevnt blodsukker, så lager leveren din kontinuerlig den helt perfekte mengden. Aldri de store toppene, aldri de vonde fallene – der man blir «hangry», eller på norsk sintsulten.
Mengden karbohydrater vi trenger tilført gjennom kakehullet, er ubestridelig 0 gram.
Insulinresistensen reverseres
Dr. Ken Berry, en av de mest kompromissløse stemmene for et lavkarbo, carnivore kosthold, har uttalt at han har sett tusenvis av pasienter reversere diabetes type 2 fullstendig ved å gjøre én ting: kutte ut karbohydrater totalt.
Ikke bare redusere dem, ikke «moderere» inntaket – men kutte dem helt ut.
Et stabilt, lavt insulinnivå betyr at cellene får tid til å justere seg. Fettlagrene åpner seg, forbrenningen øker, og kroppen begynner å bruke fett som primær drivstoff i stedet for å være en sukkeravhengig forbrenningsmaskin på randen av kollaps.
Nå avtar insulinproduksjonen i bukspyttkjertelen, og den samme kjertelen produserer i stedet «glukagon».
Glukagon gjør det motsatte av insulin, det sier til kroppen at nå skal vi bryte ned. Og først da er kroppen klar for fettforbrenning, og katabolisme – «selvspising».
Professor emeritus Tim Noakes, tidligere en trofast tilhenger av høykarbo-kosthold, gjorde en total helomvending etter selv å ha utviklet diabetes type 2. Han forklarer at høyt insulin er den primære driveren for fedme og metabolsk sykdom, og at karbohydrater er den store skurken.
Han gikk fra å promotere høykarbo til å bli en av de mest fryktløse forkjemperne for et lavkarbo, animalsk basert kosthold. Sterke krefter fra mat- og legemiddelindustrien prøvde alt de kunne å få ham dømt for medisinsk uforsvarlighet, og altså kansellere ham fordi han ba folk slutte å spise denne giftige fabrikkmaten, men han vant heldigvis rettssaken mot seg.
Dr. Ben Bikman forklarer at insulinresistens ikke bare handler om sukker, men om at cellene blir resistente for å beskytte seg selv fra maten du spiser. Tenk så trist! Han har dokumentert hvordan et kjøttbasert kosthold reduserer insulinresistens radikalt og fullstendig gjenoppretter metabolsk helse.
Betennelser forsvinner
Diabetes type 2 er tett knyttet til kronisk betennelse, og betennelse er kroppens måte å slå alarm på når noe er riv ruskende galt. De verste betennelsesdriverne? Vegetabilske oljer, prosessert mat, sukker og stivelse. Altså først og fremst absolutt alt av fabrikkmat, men frukt er også rene sukkerbomber, og ikke så godartet som vi tror. Visste du for eksempel at fruktose, altså fruktsukker, behandles i leveren omtrent som alkohol? At du kan få «fettlever», som tidligere var forbeholdt alkoholikere, av frukt?
Carnivoredietten fjerner alt dette fra kostholdet fullstendig, og betennelsesmarkørene synker som en stein.
Vektnedgang som bivirkning, ikke opprinnelig mål
Overvekt er ikke årsaken til diabetes type 2 – det er et symptom på insulinresistens. Når insulin ikke lenger står som en låst dør mellom deg og fettforbrenning, slipper kroppen endelig til og begynner å kvitte seg med overflødig fett. Ikke fordi du sulter deg, men fordi kroppen din fungerer som den skal igjen.
Dr. Gary Fettke, en australsk ortopedisk kirurg som også fikk karrieren sin forsøkt ødelagt fordi han rådet pasienter til å spise mindre karbohydrater, har vært en av de største stemmene for at diabetes ikke er en kronisk, progressiv sykdom, men en tilstand forårsaket av moderne mat. Han har sagt rett ut at myndighetene og ernæringsinstitusjonene som anbefaler karbohydrater til diabetikere, er skyldige i ren helsekriminalitet. Han var rett og slett lei av å sage beina av folk, og ga dem den enkle løsningen til å slippe: Kutt karbo.
Dr. Shawn Baker, ortopedisk kirurg, vektløfter og verdensmester i roing, har sett utallige mennesker reversere diabetes ved å gå full carnivore. Han understreker at et kosthold basert på kjøtt og fett er det mest naturlige for menneskedyret, og at de fleste helseproblemer – inkludert diabetes – er et resultat av at vi har avviket fra vår naturlige diett. Han var også rett og slett lei av å sage beina av folk.
Dr. Georgia Ede, en psykiater som spesialiserer seg på hvordan ernæring påvirker hjernen, har også dokumentert hvordan insulinsensitivitet forbedres radikalt på et animalsk kosthold. Hun viser at hjernen er ekstremt følsom for blodsukkerforstyrrelser, og at diabetes og mental helse er tett sammenkoblet. Hun er opptatt av at hjernen trenger næring, og at denne kommer fra dyreriket, at den trenger fred fra sukkeret, og den trenger ekte fett og sunn energi.
Sannheten: Ingen grunn til å ha diabetes type 2
Diabetes type 2 er en selvpåført metabolsk svikt, skapt av dårlig mat og håpløse kostholdsråd. Det betyr også at den kan reverseres – ikke med medisiner, men med kosthold. Å gå carnivore er å gi kroppen det drivstoffet den er skapt for å fungere på. Og når du fjerner giften som skapte problemet, gir du kroppen en sjanse til å helbrede seg selv.
Dr. Anthony Chaffee, nevrokirurg og tidligere profesjonell idrettsutøver, har viet store deler av sin karriere til å avdekke hvordan plantebaserte matvarer og karbohydrater ødelegger menneskets metabolisme. Han har også vært krystallklar:
Diabetes type 2 er en kunstig sykdom skapt av et unaturlig kosthold. Han påpeker at når man kutter ut karbohydrater fullstendig, og lever på et rent animalsk kosthold, forbedres insulinsensitiviteten drastisk, blodsukkeret stabiliserer seg, og diabetes type 2 forsvinner – noe han har sett utallige eksempler på i sin egen praksis. For ham er løsningen enkel: Spis det menneskedyret er ment å spise – kjøtt og fett – og se hva som skjer.
Menneskedyret er ikke laget for å være en insulinpumpende sukkerslave. Kutt ut sukkeret, kutt ut alt av brød og bakervarer, kutt ut karbohydratene – og ta tilbake kontrollen over egen helse.
Dr. Ben Bikman:
Ben Bikman, PhD | Reversing Insulin Resistance | The Metabolic Link Ep.9
Dr. Ken Berry:
Dr Ken Berry’s Secret to Beating Type 2 Diabetes
Professor Tim Noakes:
The pharmacist who gave up drugs & Professor Tim Noakes on how to reverse the Diabetes pandemic
Dr. Gary Fettke:
Dr. Gary Fettke: We Got Diabetes Wrong
Dr. Shawn Baker:
Are They HIDING the NEW CURE for Diabetes?
The Evolutionary Logic Behind the Carnivore Diet | Shawn Baker on Health Theory
Dr. Georgia Ede:
The Role of Insulin in Brain Function With Dr. Georgia Ede (Central Insulin Resistance Explained!)
Dr. Anthony Chaffee:
REVERSING Diabetes With The Carnivore Diet!
Foto: Shutterstocklisens
Alle kan kommentere ved å logge inn med sine kontoer fra Facebook eller Google. Norwegian Carnivory er ikke helsehjelp. Du må søke medisinsk hjelp for medisinsk problematikk.
Written 2025 © Norwegian Carnivory
Vil du hjelpe å spre budskapet?
Post Comment
Du må være innlogget for å kunne kommentere.