
Harvard-studie om Carnivore
I en omfattende studie gjennomført av Harvard University, har forskere funnet overveldende positive effekter av carnivore-dietten.
Med over 2000 dedikerte deltakere som har fulgt dietten i minst seks måneder, gir resultatene grunn til stor entusiasme for denne kontroversielle, men stadig mer populære livsstilen.
Hva viste studien?
Studien avdekket en overveldende grad av helseforbedringer blant deltakerne. Her er noen høydepunkter:
- 95% rapporterte forbedret generell helse: Deltakerne beskrev alt fra mer energi i hverdagen til bedre humør og livskvalitet.
- 89% opplevde økt energi: Mange deltakere forteller at de føler seg kvikkere og mer opplagte, uten behov for den tradisjonelle ettermiddagskaffen.
- 85% meldte om bedre mental klarhet: For mange var det som om hjernetåken lettet, og tankene ble skarpere og mer fokuserte.
Banebrytende for kroniske tilstander
Studien var spesielt oppmuntrende for personer med kroniske helseutfordringer:
- Diabetes: Hele 98% av deltakerne med diabetes rapporterte om dramatiske forbedringer, inkludert redusert langtidsblodsukker (HbA1c) og, for mange, fullstendig remisjon av tilstanden. Behovet for medisiner ble i flere tilfeller eliminert.
- Autoimmune lidelser: Flere deltakere rapporterte bedring i symptomer fra lidelser som revmatoid artritt, psoriasis og Crohns sykdom.
- Vektnedgang: Gjennomsnittlig vektnedgang var betydelig blant deltakerne, og mange opplevde at dette skjedde uten kaloritelling eller sult.
Et nytt perspektiv på kosthold
Carnivore-dietten bryter fundamentalt med alt vi har lært om «balansert kosthold». Den utelukker alle plantebaserte matvarer til fordel for animalske produkter som kjøtt, egg og meieriprodukter.
Selv krydder, som faktisk er høykonsentrerte planter og frukter, utelukkes av de fleste.
Selv om dette kan høres ekstremt ut for mange, viser studien at en slik diett kan være en redning for de som sliter med kroniske tilstander eller har opplevd liten effekt av andre kostholdsmetoder.
En deltaker oppsummerte opplevelsen slik:
«Jeg hadde prøvd alt – lavkarbo, keto, og til og med fasting. Først da jeg gikk fullt carnivore, fikk jeg livet mitt tilbake. Jeg er symptomfri for første gang på ti år.»
Hva betyr dette for fremtiden?
Resultatene gir grobunn for å tenke nytt om hva som faktisk er nødvendig for å oppnå god helse. Mens mange i årevis har fryktet mettet fett og rødt kjøtt, utfordrer denne studien mytene og åpner døren for videre forskning på de helsefremmende egenskapene ved animalsk mat.
For de som vurderer å prøve dietten, er det viktig å merke seg at flere av deltakerne i studien rapporterte om en krevende overgangsfase, ofte omtalt som «keto flu». Men for de som holdt ut, var belønningen uendelig verdt det.
Denne studien er et sterkt vitnesbyrd om at kosthold virkelig kan være nøkkelen til å gjenopprette helse.
Med slike lovende resultater er det på tide å gi denne tilnærmingen den oppmerksomheten den fortjener – ikke som en kuriositet, men som en potensiell livredder.
Foto: Shutterstocklisens
Alle kan kommentere ved å logge inn med sine kontoer fra Facebook eller Google. Norwegian Carnivory er ikke helsehjelp. Du må søke medisinsk hjelp for medisinsk problematikk.
Written 2025 © Norwegian Carnivory
Vil du hjelpe å spre budskapet?
Post Comment
Du må være innlogget for å kunne kommentere.