Sydney Diet Heart Study

Carnivore eggepudding

Oppskrifter på to ulike eggepuddinger for en carnivore-diett, den ene med bare egg og vann, og den andre litt mer dessertaktig, med meieriprodukter. Eggepudding er en perfekt måte å få i seg essensielle næringsstoffer som kolin, vitamin A, og D, pluss masse sunne fettsyrer. Den er også snill mot fordøyelsen og passer godt inn i både carnivore- og GAPS-dietter.

Det er ikke anbefalt å gå i fellen og putte søtningsmidler i mat, uansett hvilke det er. Dette kan trigge tilbakefall til standardkostholdet som gjorde oss syk og tjukk, eller trigge oss til å spise for mye.

Eggepudding med egg og vann

Eggepudding med kun egg og vann er en minimalistisk rett som lar smaken av egg skinne gjennom. Den silkemyke teksturen oppnås ved å dampe blandingen forsiktig i vannbad.

Dette er både enkelt, næringsrikt og helt i tråd med en carnivore-livsstil.

For å lage denne puddingen trenger du bare egg og vann, samt noe å dampe det i.

  • Pisk eggene forsiktig i en bolle til de er godt blandet, men ikke for mye – du vil unngå for mye luft i blandingen.
  • Forholdet mellom egg og vann er 1:1,5, noe som betyr én del egg og halvannen del vann. For eksempel, hvis du bruker fire egg, tilsett seks deler vann.
  • Hell blandingen gjennom en finmasket sil for å få en ekstra glatt konsistens. Dette trinnet er valgfritt, men det hjelper med å fjerne eventuelle klumper og gir en jevnere pudding.
  • Finn frem små ildfaste former eller én stor bolle som tåler varme, og hell blandingen forsiktig i. Plasser formene i en dyp langpanne eller en stor gryte, og fyll opp med varmt vann til det når omtrent halvveis opp på utsiden av formene.
  • Dekk formene med aluminiumsfolie eller et lokk for å unngå at det dannes kondens som kan dryppe ned i puddingen. Dampen skal være mild og jevn. Damp i omtrent 10–15 minutter på middels varme, eller til puddingen har stivnet. Du kan teste ved å stikke forsiktig med en skje; puddingen skal være fast, men fortsatt litt ‘skjelven’ i midten.
  • Ta formene ut av vannbadet og la dem avkjøle seg litt før servering. Puddingen kan spises som den er, eller du kan toppe med en liten klatt smør for ekstra smak og fett.

Denne retten er et godt eksempel på hvor enkel og tilfredsstillende carnivore-mat kan være, samtidig som den gir essensielle næringsstoffer og en skikkelig følelse av luksus.

Kremet eggepudding, med melk eller fløte, smør og salt

Vær oppmerksom på at mange reagerer negativt på meieriprodukter, så her må man prøve seg frem. Meieriprodukter inneholder også kasomorfiner, som får oss til å få lyst å spise mer enn vi kanskje trenger, samt veksthormoner som kan få oss til å legge på oss. Her må hver av oss prøve oss frem.

  • 4 store egg (helst fra frittgående høns for ekstra næringsverdi)
  • 2 dl helmelk eller fløte (kan erstattes med geitemelk for en annerledes smak)
  • 2 ss smør (gjerne grasfôret, for rik smak og sunnere fettprofil)
  • En klype salt

Forbered formene
Forvarm ovnen til 150°C. Finn frem små ildfaste former eller én stor puddingform, og sett disse i en dyp langpanne. Fyll langpannen med varmt vann til det dekker cirka halvparten av formenes høyde.

Lag røren
I en bolle, visp sammen eggene til de er jevnt blandet. Tilsett melk eller fløte litt etter litt mens du rører forsiktig. Smelt smøret og bland det inn sammen med en klype salt. Hvis du bruker vanilje, rør dette inn til slutt.

Sil blandingen
For en ekstra silkemyk tekstur, sil blandingen gjennom en finmasket sil før du heller den i formene.

Stek puddingen
Hell røren jevnt i formene. Sett langpannen i ovnen, og la puddingen bake i vannbadet i 30–40 minutter, eller til den har satt seg, men fortsatt har en lett, kremet konsistens.

Avkjøl og server
Ta formene ut av ovnen og la dem kjøle seg ned. Server puddingen lun eller kald, eventuelt toppet med en liten smørklatt for ekstra luksus.

For en feitere versjon kan du bruke kun fløte, og tilsette litt flytende talg eller mer smør. Noen tåler også fløte bedre enn helmelk.

For mer proteiner kan du tilpasse en eggeplomme eller to.

KILDER

Foto: Shutterstocklisens

Alle kan kommentere ved å logge inn med sine kontoer fra Facebook eller Google. Norwegian Carnivory er ikke helsehjelp. Du må søke medisinsk hjelp for medisinsk problematikk.

Written 2025 © Norwegian Carnivory

Vil du hjelpe å spre budskapet?