
Vitamin C i dyreriket
De fleste tror at det ikke finnes vitamin C i det hele tatt i kjøtt og fisk. Dette er helt feil. Selv om vi skulle glemme alt vi snakket om i denne artikkelen, om hvorfor vi ikke trenger like mye vitamin C som vi tror, så kan du lett få i deg rikelig av dette vitaminet med helt vanlig mat fra dyreriket.
Denne maten er også ekstremt rik på andre vitaminer og mineraler, og inneholder ingenting som er usunt – som for eksempel store mengder sukker og tilsetningsstoffer, som du vil finne i appelsinjuice. Bare husk å ikke varme maten for mye, for da forsvinner vitamin C, enten maten er fra dyreriket eller planteriket.
Så her kommer en liste over mat som kan hjelpe deg med å nå «dagsbehovet», dersom du fremdeles ønsker å ligge innenfor de moderne anbefalingene. Prosenten her, er andel oppfyllelse av «målet» 100 gram mat vil gi deg på et ordinært moderne kosthold.
Husk du trenger vesentlig mindre når du ikke spiser fabrikkmat, og hvis du stusser på denne uttalelsen kan du lese videre HER om vitamin C.
Innmat
- Okselever – 27 mg (45%)
- Lammelever – 28 mg (47%)
- Svinelever – 20 mg (33%)
- Kyllinglever – 15 mg (25%)
Rogn/fiskeegg
- Torskerogn – 50 mg (83%)
- Lakserogn – 60 mg (100%)
- Ørretrogn – 50 mg (83%)
Kjøtt (muskler)
- Okse – 1-3 mg (2%)
- Svin – 1-2 mg (2%)
- Kylling – 0.5-1 mg (1%)
Foto: Shutterstocklisens
Alle kan kommentere ved å logge inn med sine kontoer fra Facebook eller Google. Norwegian Carnivory er ikke helsehjelp. Du må søke medisinsk hjelp for medisinsk problematikk.
Written 2025 © Norwegian Carnivory
Vil du hjelpe å spre budskapet?
Post Comment
Du må være innlogget for å kunne kommentere.